Ica reklamen

Det har surrats mycket om Ica's nya reklam med praktikanen Jerry.
Jag har hört många som tycker att det är en "förskräcklig reklam", som "förolämpar utvecklingasstörda". Detta gör mig lite arg, för dessa personer har ju missat hela poängen med reklamen. Den "förolämpar" inte de som är utvecklingsstörda, den äger ju bara oss "normala" och våra fördomar. Den här reklamen vill ju visa att människor som är utvecklingsstörda faktiskt inte är dumma i huvet, som vissa kan tro ibland. Och varför ska det bli en så stor grej så fort någon som inte är "normal" är med i reklamer? Vad ska man göra då, trycka ner dem i flyttkartonger och gömma dem i garderober?

Nej, jag tycker att icas nya reklamer är jättebra, och det är ju inte bara vanliga reklamer, de har ju gjorts för att uppmärksamma Icas nya projekt "Vi kan mer", som går ut på att få utvecklingstörda mer delaktiga i samhället genom att låta dem jobba i ICA affärer landet runt så att deras medarbetare och kunder får se hur de egentligen är. På det sättet får vi lära känna dem så att alla våra fördomar förhoppningsvis försvinner. Så att vi respekterar dem som "vanliga" människor som vi andra kallar oss.

Jag tycker att den här reklamen gör mer än rättvisa åt utvecklingsstörda och väcker tankar hos oss "normal störda" (I alla fall för dom som fattar den)


Så innan ni ska klaga på allt som inte är politiskt korrekt bara för att vara så alternativa som ni bara kan, tänk efter en extra gång så kanske det går upp för er att det inte alls är som ni trott.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0